Csoki-desszer mandulaszilánkokkal
*Love* 2004.10.19. 11:40
Ha elsőre nem sikerült,ne szomorkodj!Majd másodszorra biztosan sikerülni fog :)!
Csoki - desszert mandulaszilánkokkal |
 | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 tasak Dr. Oetker Pudingpor Csokoládé 40 g cukor 500 ml (1/2 l) tej 100 g szeletelt mandula 100 g fehér csokoládé 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 250 g tejszín 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés: A pudingport a cukorral és legalább 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és egy habverő segítségével csomómentesen belekeverjük a pudingot. Majd újra a tűzre helyezzük és legalább 1 percig forrni hagyjuk. Ha sűrűsödik egy keverőedénybe öntjük. Hogy ne keletkezzen bőr a tetején, helyezzük közvetlenül a forró pudingra fóliát. Hagyjuk kihűlni. A mandulákat egy teflonos edényben zsíradék nélkül aranybarnára pirítjuk és egy tányéron hagyjuk kihűlni. A csokoládét durvára felaprítjuk, vízfürdőben közepes tűzön megolvasztjuk. A csokoládé 2/3-át a mandulával jól elkeverjük. A masszát sütőpapírra szedjük és hagyjuk kihűlni. Majd egy késsel kicsire aprítjuk. A kihűlt pudingot egy konyhai robotgéppel krémesre keverjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és hozzáadjuk a felaprított mandulás csokoládét. A tejszínt 4 desszertpohárba szedjük, a pudingot rárétegezzük és a maradék csokoládéval (ha szükséges, melegítsük fel újra) meglocsoljuk. |
|